Produse HoReCa

Home / Produse HoReCa

HoReCa

Sectorul hoteluri, restaurante şi catering (HORECA) este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa.

HORECA cuprinde hoteluri, baruri, restaurante, furnizori de servicii de catering, restaurante fast-food cu livrare la domiciliu, cafenele şi bistrouri. Restaurantele şi barurile reprezintă trei sferturi din locurile de muncă din acest sector. Alţi angajatori din acest sector includ campinguri, cămine pentru tineret şi cantine. Marea majoritatea a companiilor din acest sector sunt mici, cu mai puţin de 10 angajaţi.
Potrivit unui studiu publicat de Eurostat, în UE, lucreaza în turism circa 13 milioane de persoane, din care peste 9 milioane în sectorul ” HORECA ” (hoteluri, restaurante, catering).
Conform Biroului European de Statistică, sectorul găzduirii turiștilor înglobează peste 25% din locurile de muncă din sectorului HORECA şi 1,1% din întreaga piața a muncii din cadrul Uniunii Europene (UE), mai precis 2,3 milioane persoane.
Cele mai multe slujbe in acest sector au fost înregistrate în Spania (1,45 milioane) şi Germania (1,43 milioane).
În Romania, din cele 9,35 milioane persoane active, doar 137.000 lucrau în sectorul HORECA, iar 34.000 în domeniul găzduirii turistice, prin intermediul hotelurilor, campingurilor, motelurilor etc.

© Copyright 2024.